HAND THERAPIE

Een handtherapeut is een fysiotherapeut die een 1-jarige vervolgopleiding voor handtherapie heeft gedaan. De handtherapeut richt zich op klachten van de pols, hand en vingers, maar betrekt daar ook de elleboog, schouder en nek bij omdat deze regio’s elkaar beïnvloeden. De hand is een complex geheel van veel spieren, pezen, banden, zenuwen en gewrichten op een klein oppervlak. Deze structuren zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie.

 

Een blessure aan de hand heeft vaak grote gevolgen voor het dagelijks functioneren; bij heel veel handelingen worden de handen gebruikt en het is dus belangrijk dat de handblessures op de juiste manier behandeld worden. Tevens is het vaak noodzakelijk om aansluitend aan een operatie aan vingers, hand of pols nabehandeld te worden voor een zo optimaal mogelijk eindresultaat van de uitgevoerde operatie.

 

Frans van Schendel is vanaf 2001 werkzaam in het handenteam te VieCuri Venlo. Werken in een handenteam wordt gekenmerkt door intensieve contacten met de medisch specialisten en bijwonen van operaties hetgeen een unieke aanvulling is op het werken in de handtherapie.